Genezen van corona

TOEN wij door onze coronabesmetting tijdens de feestdagen in quarantaine moesten was dat niet leuk, maar het was ook geen straf. Hoewel we niet echt op bed hebben gelegen, liep ik wel lang in mijn ochtendjas rond en deed ik 's middags een dutje om de slapeloze nachten enigszins te compenseren. Na zeven dagen mochten we van de GGD weer in contact komen met andere mensen, want dan waren we niet meer besmettelijk. Wij blij, want geen van tweeen zijn we binnenzitters. Toch merkte ik dat mensen die op de hoogte waren van onze ziekte, op straat een paar stappen achteruit zetten bij het maken van een praatje. Ook familie aarzelde om op bezoek te komen. Daarom verzocht ik de GGD om een controletest uit te voeren.

DE GGD medewerker verzekerde me dat dat geen zin had. Het virus zit nl nog een paar weken in je bloed en een test geeft dan altijd een positieve uitslag, terwijl je dus niet besmettelijk bent. Ik vond dat een aannemelijk antwoord, maar toch blijven mensen huiverig om contact met ons te hebben. Blijkbaar heerst er veel onduidelijkheid over al of niet besmettelijk zijn na corona. Mensen blijven uiterst voorzichtig, is het niet voor zichzelf dan wel uit verantwoordelijkheidsgevoel naar andere mensen toe. Ik heb me er ook over verbaasd hoeveel mensen het afgelopen jaar vrijwillig in volledige isolatie zijn gegaan. Niet op bezoek durfden gaan, geen bezoek willen ontvangen, niet op vakantie durfden gaan.

WIJ HEBBEN dat allemaal wel gedaan en hadden de pech om bij de buren besmet te raken. Beetje dom van de buren die niet hadden nagedacht dat hun besmette dochter het virus bij hen had geintroduceerd. Toch heb ik er geen spijt van; want ja, we zijn ziek geweest, maar niet doodziek. Als fitte zeventigers hebben we het virus goed doorstaan en het voordeel is dat we voorlopig immuun zijn (minimaal 5 maanden). Nu maar hopen dat mensen ons ook weer durven bezoeken.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Genezen van corona

De Kracht van Nana

In memoriam Tina Turner

IK WORD IEMAND

Nee, dan de Duitse taal!

Bedankt Lieve Zara