Forever young

Forever young

In het nieuwe programma van Matthijs van Nieuwkerk: Matthijs gaat door, was Jan Terlouw ( voormalig D66 politicus en schrijver) de gast in het onderdeel Forever young. Terlouw is 89 jaar, maar nog erg betrokken bij de wereld van vandaag. Hij woont ergens in het oosten van het land en heeft daar een boerderij met een aantal koeien. Een paar jaar geleden was hij ook te gast in De wereld draait door en deed toen de uitspraak over het touwtje uit de brievenbus. Dat kenmerkte voor hem het vertrouwen dat we vroeger in onze medemens hadden en dat we nu kwijt waren. In het nieuwe programma gaf hij aan, sinds de Lockdown het contact met de medemens te missen. Hij zou maar wat graag weer lezingen houden in een volle zaal, want de uitwisseling met het publiek gaf hem energie.

Ondanks zijn vergevorderde leeftijd en het overlijden van zijn vrouw vier jaar geleden, had hij zich toch opengesteld voor een nieuwe liefde. Het leven met z'n tweeen beviel veel beter dan alleen. 'Heb je er moeite voor moeten doen?' vroeg Matthijs. 'Nee, het is op mijn pad gekomen,' antwoordde Jan. Met zijn sneeuwwitte haar en levendige blik zag hij er inderdaad eerder uit als iemand van 70 in plaats van bijna 90 jaar. Ook een nieuwe liefde, zelfs op je 89ste, maakt je jong.

'Hoe kun je zo jong blijven als jij, heb je een raad of advies voor oudere mensen ?' vroeg Matthijs nog. 'Blijf dingen ondernemen,' antwoordde Terlouw. 'Verdiep je in iets wat je nog niet deed bijv. in de fotografie, (dat had hij zelf gedaan) of ga wandelen, schrijf een gedicht, of een boek.' Vooral dat laatste heb ik onthouden, want sinds mijn pensionering ben ik boeken gaan schrijven. In de eerste instantie voor mezelf, maar het is natuurlijk ook leuk als anderen het boek lezen. Mijn nieuwste boek: "Ik schilder uit liefde," gaat over een schilderes die in Parijs woonde en werkte, maar in haar tijd een internationale carriere kreeg. Wie zij is? Dat verklap ik niet. Het boek is te bestellen bij Boekscout en binnenkort ook te leen in de bibliotheken.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Forever young

De Kracht van Nana

In memoriam Tina Turner

IK WORD IEMAND

Nee, dan de Duitse taal!

Bedankt Lieve Zara