Voor altijd jong

Zaterdag j.l. keek ik weer naar het tv programma: "Matthijs draait door." In het onderdeel " Voor altijd jong" zat deze keer Harry Sacksioni aan tafel. Al sinds mijn jeugd is hij voor mij een inspirerende gitarist. Ik woonde een paar keer een concert bij en draaide thuis zijn platen. Hij vertelde nog veel concerten te geven, maar nu al een jaar dus niet. In plaats daarvan sportte hij veel, trainde hij 2 a 3 keer per week voor zijn voetbalclub en had-ie een boek geschreven met anekdotes van de afgelopen jaren.

Toen Matthijs vroeg hou oud Harry zich voelde, kwam er een verrassend antwoord. Eigenlijk dacht hij nooit na over zijn leeftijd, dat hij onlangs 70 jaar was geworden vond hij ook ongelofelijk, maar eigenlijk voelde hij zich 24! Nou, ik ben een prille zeventiger, maar voel me geen 24, eerder 42. Aan het eind van het programma speelde Sacksioni gitaar samen met de Bigband van het programma. Het was een verzoeknummer van hem: Superstition van Stevie Wonder. Het werd gezongen door een mij onbekende Amerikaanse zanger (wel erg goed trouwens) en wat stond Harry te genieten. Hij leek wel 24 jaar!

Met de Internationale Vrouwendag (8 maart) voor de boeg had Matthijs eigenlijk een vrouw moeten uitnodigen, vind ik. Hopelijk zit er volgende week een 70+ vrouw aan tafel die haar sporen heeft verdiend, op enig gebied. Na al die mannen wordt dat wel eens tijd. Wat te denken van Edith Leerkens, ook een fantastische gitariste op leeftijd. Zij is de vaste begeleider van Herman van Veen.


Twitter Facebook LinkedIn VolgenDe Kracht van Nana

In memoriam Tina Turner

IK WORD IEMAND

Nee, dan de Duitse taal!

Bedankt Lieve Zara