Ik schilder uit Liefde

Ik schilder uit Liefde

Dit is de titel van mijn vijfde boek dat gaat over een vrouw die in haar tijd, begin 20ste eeuw, een beroemde schilderes was. Het hier afgedrukte schilderij is haar zelfportret, met haar moeder, zoon en echtgenoot.
Wie het is zeg ik niet, maar in mijn boek kom je alles over haar te weten. Ze speelde de hoofdrol in de kunstenaarsscene in het Parijse Montmartre en was bevriend met beroemde kunstenaars, maar als ik nu haar naam noem blijkt niemand van haar gehoord te hebben. Tja.

Vrouwelijke kunstenaars werden heel lang niet opgenomen in de kunstboeken of museumgalerijen. Zelfs het Rijksmuseum in Amsterdam gaf dit recentelijk toe en maakte dit goed door drie schilderijen van vrouwen in hun Eregalerij op te nemen. Sinds kort kunnen we daar "De serenade" van Judith Leyster bewonderen, een schilderes die het niveau haalde van Frans Hals.

Ik heb mij tot taak gesteld om romans te schrijven over vergeten vrouwen in de kunst, zodat we hun werk leren kennen, maar ook hun levensloop kunnen volgen met de obstakels die ze moesten overwinnen. Dit deed ik in mijn eerste boek: "De ogen van Charley"(over Charley Toorop en te bestellen in de webshop van Boekscout) Mijn tweede boek: "Valentine: (over Valentine Prax, schilderes en echtgenoot van Ossip Zadkine) "De mysterieuze impressioniste" (over Berthe Morisot en te bestellen in de webshop van Boekscout}.

"Ik schilder uit Liefde" is te bestellen via de plaatselijke boekhandel en bij de webshop van Boekscout. Al mijn boeken zijn opgenomen in een groot aantal Nederlandse Bibliotheken.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties


Ik schilder uit Liefde

De Kracht van Nana

In memoriam Tina Turner

IK WORD IEMAND

Nee, dan de Duitse taal!

Bedankt Lieve Zara