Fijn voor je brein

Schrijf voor je Brein

Soms vraag ik mij af of dat schrijven van mij wel zin heeft. De ontlezing is al een tijd aan de gang, alle boekenweken ten spijt. Toch beleef ik er zelf veel plezier aan om het te doen. Om mij dat plezier niet te ontnemen zegt mijn dochter: Blijf schrijven, mam! Je vindt het toch leuk?

Dat schrijven niet alleen leuk is maar ook nuttig, las ik in een tijdschrift voor senioren. De kop van het artikel luidde: Cognitief Actief. Het ging over het belang van de oog-handcoordinatie. Hoe belangrijk dat is voor het gezond houden van je hersenen. Er werden voorbeelden gegeven zoals: breien, haken, naaien en borduren. Allemaal hobby's waar mijn oma haar oude dag mee vulde. Als zij bij ons op bezoek kwam zat ze altijd met zo'n grote lap op schoot. Hoeveel tafelkleden zij niet geborduurd heeft! Je kent ze vast wel: die groen, wit of blauw geruite stof met brede randen van geborduurde witte lusfiguren. Geholpen door dikke brillenglazen is ze er 98 jaar mee geworden!

Gelukkig stonden mijn hobby's ook in dat rijtje: schrijven en schilderen. Wat goed om te weten dat dat niet alleen leuk is maar ook nuttig. Dus volg ik de raad van mijn dochter op en blijf schrijven. Voor mijn plezier en ook fijn voor mijn brein!


Twitter Facebook LinkedIn VolgenDe Kracht van Nana

In memoriam Tina Turner

IK WORD IEMAND

Nee, dan de Duitse taal!

Bedankt Lieve Zara