Bedankt Lieve Zara

Op 1 augustus 2022 heeft onze hond Zara het tijdelijke verwisseld voor het eeuwige. Op een gegeven moment weet je dat het einde niet lang meer op zich laat wachten, maar hoe ziek moet je hond zijn om haar te laten inslapen? Je bent totaal onervaren. Uiteindelijk werden de klachten zo ernstig dat de dierenarts thuis kwam om Zara uit haar lijden te verlossen. Het was een ontroerend moment, maar we konden het aanvaarden want Zara had nu geen pijn meer en ze had een lang en mooi leven gehad. En wij met haar!

We kregen haar nadat ze als zwerfhond in Andalusie genezen was van een zware longontsteking. Toen we op bezoek waren bij mijn dochter waar Zara tijdelijk werd opgevangen in een roedel honden, wisten we meteen: dat wordt onze hond! Kort daarna werd ze in februari 2008 met het vliegtuig, vergezeld door mijn dochter, afgeleverd op Airport Rotterdam. Ze was toen 1 jaar oud en bracht meteen een hoop leven in de brouwerij. Als gevorderde zestig plussers ondergingen wij een verjongingskuur, want na elke maaltijd wilde ze krijgertje spelen in de woonkamer. Joelend rende ik achter haar aan. We moesten vaak lachen om haar grappige gewoontes, zoals het verbergen van een kauwbot achter de bank of ergens in de tuin. Tijdens wandelingen ging ze achter de hazen aan en had ik het nakijken. Een keer werd ze in een busje van de Marechaussee thuisgebracht nadat ik tevergeefs met de fiets op zoek was gegaan. Gelukkig hadden we wel een adreskokertje aan de halsband gedaan. Op het strand daagde ze de andere honden uit door rondjes te rennen met haar kontje laag bij de grond. Pak me dan als je kan! Of ze rende achter de meeuwen aan en ik haar maar roepen en achterna rennen, paalhoofd na paalhoofd!

Op onze kampeervakanties ging ze altijd mee, ook een paar keer in een bench in het bagageruim van het vliegtuig. Dat vonden we geen prettige gedachte, maar ze doorstond de reis altijd goed. Vorige week zijn we voor het eerst zonder haar wezen kamperen. Dat is vreemd en je praat dikwijls over haar, maar je bent ook van een zorg verlost. De wandelingen maak ik tegenwoordig alleen en over een poosje strooien we haar as uit op een mooie plek waar we vaak liepen. Bedankt lieve Zara!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties


Bedankt Lieve Zara

De Kracht van Nana

In memoriam Tina Turner

IK WORD IEMAND

Nee, dan de Duitse taal!

Bedankt Lieve Zara