In memoriam Tina Turner

25 mei 2023

Bij de dood van Tina Turner herinnerde ik mij een blog dat ik ooit over een concertbezoek heb geschreven.

Tina in de Kuip ( blog uit de vorige eeuw)

Toen ik zelf een veertiger was gold Tina Turner als een groot voorbeeld voor de aankomende vijftiger. Ze was slank, energiek en sexy. Ondanks haar gevorderde leeftijd ( 55) droeg ze gewaagde korte rokjes en swingde op het podium als een jonge meid. Zo kan het dus ook, dachten wij, dat was nog eens iets anders dan de degelijke, maar erg onaantrekkelijke broekrok en huisvrouwen-gymnastiek! Menigeen had bewondering voor haar performance, of je nu van haar muziek hield of niet. Thuis draaiden we haar CD vaak en toen ze op haar tournee het Feyenoordstadion in Rotterdam zou aandoen, besloot ik er met mijn dochter naartoe te gaan.

Het was op een warme zaterdag in de zomer en men had ons gewaarschuwd dat je er op tijd moest zijn. Dan kon je vooraan in de rij
wachten. We lieten niets aan het toeval over: al rond het middaguur waren we er, gewapend met een voorraad eten en blikjes drinken. Nog niemand, werkelijk nog niemand was er. Het wàs hier toch wel?... vroegen we ons af. Na een poosje kwamen er nog een paar Tina Turnerfans en wij besloten ons neer te zetten op het trottoir voor de kassapoort.

Allengs sloten meer mensen aan en werd het een echte rij. Maar wij zouden de eersten zijn! Als je eenmaal binnen was moest je n.l. hard rennen om een goede plek te bemachtigen, zo was ons verteld. Toen de aanvangstijd naderde steeg de spanning en eindelijk ging het kassapoortje open. Opeens waren we niet meer de eersten, maar drong men links en rechts van ons naar voren. Eenmaal binnen wilden we gaan rennen, maar…..we werden tegengehouden door een veiligheidssuppoost. We moesten onze tas laten controleren op de aanwezigheid van blikjes!! Dat was ons niet verteld! Ik moest de blikjes afgeven en toen konden we eindelijk verder rennen! Wat een zenuwentoestand voor een ongeoefend popconcertbezoeker !

We kwamen in het eerste vak terecht vlak voor het podium, dat met een touw was afgezet van het daar achterliggende vak. Geen opstuwende menigte dus en we hadden alle ruimte om te kunnen dansen. En ja hoor, daar kwam ze dan Tina Turner. Wauw, wat een wijf, wat een benen, wat een power, wat een stem en wat een swing.! We genoten van het optreden, de sfeer, de videobeelden op het scherm en we dansten met Tina mee. Maar waar ik extra van genoot, was dat ik daar samen met Maaike was. Moeder en dochter bij een popconcert in de Kuip! Zal dat ooit nog eens gebeuren?


Twitter Facebook LinkedIn VolgenDe Kracht van Nana

In memoriam Tina Turner

IK WORD IEMAND

Nee, dan de Duitse taal!

Bedankt Lieve Zara