SCHRIJVEN OF JAM MAKEN?

Schrijven of jam maken.

Je zult maar Schrijven als hobby hebben! Wie zit daar nou op te wachten? Afgaande op het enthousiasme van vrienden en familie kun je beter jam maken als hobby hebben en die potten dan uitdelen, zoals mijn man doet.

Er wordt immers amper nog gelezen. Oke, een dieetboek, yoga- kook- of kinderboek wordt nog wel met Sinterklaas cadeau gegeven. Maar mijn boeken gaan over vergeten schilderessen en daarin zijn maar weinig mensen geinteresseerd. Ik vind het nu eenmaal leuk om onderzoek te doen naar hun leven en werk om er vervolgens een geromantiseerde biografie over te schrijven. Mijn eerste boek ging over Charley Toorop en dat smaakte naar meer. Ik vond het zo'n uitdaging om een goed lopend verhaal in elkaar te zetten, een cover uit te zoeken en een tekst voor de achterkant te schrijven. Dus volgden er nog drie, maar het nieuwtje was er kennelijk af, want familie en vrienden hadden geen belangstelling meer.

Enigszins teleurgesteld vroeg ik mij toen af of het nog zin had om boeken te blijven schrijven. Want laten we eerlijk zijn: wie schrijft wil ook gelezen worden. Gelukkig worden mijn boeken wel door de Nederlandse Bibliotheek Dienst (Biblion) geaccepteerd en in de bieb worden ze ook geleend. Ik zit dus niet helemaal voor niks mooie boeken te schrijven. Want ze worden steeds beter en mooier! De laatste twee heb ik in eigen beheer uitgegeven en bij BoekXpress laten drukken. Het betekent een kleine investering die je eruit haalt als Biblion er een flink aantal van aanschaft. In mijn geval is dat gelukt. Dus...ja, ik blijf toch maar schrijven. Jij ook?


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


SCHRIJVEN OF JAM MAKEN?

De Kracht van Nana

In memoriam Tina Turner

IK WORD IEMAND

Nee, dan de Duitse taal!

Bedankt Lieve Zara